Karlsbaderbullar med pekannötter och mandelmassa

Dessa karlsbaderbullarna har blivit lite av en favorit! Jag älskar ju pekannötter och har fyllt dessa just med det. Nötiga, rostade, krunchiga pekannötter i en fyllning gjort på mandelmassa, smör och vanilj. Som en dröm! ;P

karlsbaderbullar

karlsbaderbullar

Recept på Karlsbaderbullar med pekannötter:

Deg:
2,5 dl kall mjölk

750 g vetemjöl
175 g rumsvarmt smör
100 g strösocker
1 ägg
50 g jäst
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Fyllning:
100 g rostade pekannötter
200 g mandelmassa
1 tsk vaniljsocker

150-200 g rumsvarmt smör

ägg till pensling
pärlsocker eller mandelflagor att strö över
sockerlag (koka ihop 1 dl vatten med 1 dl socker)

Gör karlsbaderbullar så här:

  1. Blanda alla ingredienser i en köksmaskin och blanda på låg hastighet i 5 min.
  2. När degen gått ihop ökar du hastigheten och knådar i ca 5 minuter. Plasta bunken och låt degen jäsa i kylen minst 1 timma.
  3. Gör under tiden fyllningen. Riv mandelmassan i en bunke och vispa ihop med smöret, vaniljsockrer. Vispa till en lätt kräm. Hacka de rostade pekannötterna och blanda i dem i smörfyllningen. Pekannötterna kan du rosta i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
  4. Kavla ut degen ca 40×50 cm (0,5 cm tjock) och bred på all fyllning. Rulla ihop den och skär 2 cm breda bullar som du lägger i en bullform på en plåt. Eller vik kortsida till kortsida. Skär remsor och snurra ihop till knyten.
  5. Låt jäsa på plåten 1,5 timma eller till dubbel storlek.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills de fått lite färg. Pensla med sockerlag precis när du tagit ut dem.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..