Äkta vaniljglass

Är det något jag älskar att göra så är det glass! 😋 det är enkelt och kan varieras i mängder och anpassas efter precis vad man vill ha. Fantastiskt gott att äta helt ny-snurrad vaniljglass. Den här glassen gjorde jag för några veckor sedan då vi skulle ha fest och bjöd på bärgalette och vaniljglass till efterrätt. Det var ingen som klagade 😜

vaniljglass

vaniljglass

vaniljglass

Recept på Vaniljglass

1 gelatinblad
1 vaniljstång

3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
120 g äggula
135 g strösocker

Gör vaniljglassen så här:

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp mjölken, grädden vaniljfrön och vaniljstången. Dra därefter av från plattan.
  3. Vispa äggulor och socker luftigt, häll ner vaniljmjölken över äggvispet och blanda väl.
  4. Sila smeten och häll ner alltsammans i en ny kastrull och sjud upp under ständig vispning tills vaniljmjölken är 85 grader. Dra då av kastrullen från värmen, kram ur vattnet från gelatinbladet och vispa ner det. Kyl ner helt. Om du låter smeten stå till dagen efter kan du låta vaniljstången ligga med i glassmeten för mer smak.
  5. Kör vaniljglassen i en glassmaskin.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..