Fest med vänner och recept på en lyckad pizzadeg

I helgen hade jag och Mattias fest med lite vänner på Rådmansö. Vi bjöd bl.a. på en nybakad pizza med kantareller och löjrom! Min vän Jessica gjorde en liten film som jag gärna delar med mig av och självklart får ni receptet på pizzadegen så ni kan baka en egen pizza. Fyll med vad ni vill och grädda i ugnen på 250 grader i 15-20 minuter tills den har fått fin färg och känns krispig. Allra bäst blir på på en pizzasten på tex grillen som vi gjorde med ugn funkar också. Och ja kantarell-& och löjromspizza med champagne går utmärkt ihop ;)

pizzadeg recept

Robin, Emilia, Carro, Jessica, Mari och Mattias.

pizzadeg recept

Recept på pizzadeg:

2 pizzor
20 g jäst
0,5 l vatten
0,5 dl olivolja
ca 6 dl vetemjöl
ca 6 dl durumvetemjöl
1,25 tsk salt

Smula ner jästen i en degbunke och häll på fingervarmt vatten, 37°, och rör tills jästen löst sig. Häll i olja och mjölet och blanda i 8 minuter på låg hastighet i en degblandare, alternativt 15 minuter för hand (det är rätt mängd mjöl när degen släpper från bunkens kanter och klibbar i botten). Tillsätt saltet och blanda i ytterligare 2 minuter. Låt degen jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek. Starta blandaren eller knåda degen tills luften har gått ur. Kavla ut 2 stora pizzabottnar och toppa med dina favoritingredienser.
Grädda i ugnen på 250 grader i ca 15-20 minuter tills pizzan fått fin färg.

 

Musik från: www.bensound.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..