ANNONS

Mandelbakelser med svartvinbär & jordgubbar

/

mandelbotten mandelmjöl

Recept på mandelbakelser med färskostmousse med smak av svartvinbär

Mandelbottnar:
ca 10 st
3 äggvitor

1,5 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl (eller ta 1 dl till mandelmjöl om du inte har hasselnötsmjöl)
1 dl strösocker
Svartvinbärsmousse:
2 dl vispgrädde
1 dl philadelphia/färskost
3-4 msk koncentrerad svartvinbärssaft (eller annan smak)
Färska jordgubbar till dekoration
Färsk mynta till dekoration

Gör mandelbakelserna så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner mandelmjöl, hasselnötsmjöl och socker. Blanda till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Du kan också klicka ut dem på plåten om du inte har en spritspåse. Grädda i ugnen i 15-20 minuter. De skall ha fått lite färg innan de är klara. Låt svalna helt innan du lägger på fyllningen.
  4. Vispa ihop grädde, färskost och svartvinbärssaft i en bunke tills det blir en fastare konsistens som kan klickas ut på bottnarna.
  5. Dekorera  med skurna jordgubbar och mynta.

mandelbotten mandelmjöl

mandelbotten mandelmjöl

mandelbotten mandelmjöl

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00