Mandelbakelser med svartvinbär & jordgubbar

Dessa små bakelser är festliga att servera som en dessert. En seg smakfull mandel och hasselnötsbotten med en fluffig färskostmousse med smak av svartvinbär. Använd svartvinbärssaft eller en annan saft du gillar. Om du bara har mandelmjöl eller hasselnötsmjöl hemma kan du ta 2,5 dl av ena sorten istället.

mandelbotten mandelmjöl

Recept på mandelbakelser med färskostmousse med smak av svartvinbär

Mandelbottnar:
ca 10 st
3 äggvitor

1,5 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl (eller ta 1 dl till mandelmjöl om du inte har hasselnötsmjöl)
1 dl strösocker
Svartvinbärsmousse:
2 dl vispgrädde
1 dl philadelphia/färskost
3-4 msk koncentrerad svartvinbärssaft (eller annan smak)
Färska jordgubbar till dekoration
Färsk mynta till dekoration

Gör mandelbakelserna så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner mandelmjöl, hasselnötsmjöl och socker. Blanda till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Du kan också klicka ut dem på plåten om du inte har en spritspåse. Grädda i ugnen i 15-20 minuter. De skall ha fått lite färg innan de är klara. Låt svalna helt innan du lägger på fyllningen.
  4. Vispa ihop grädde, färskost och svartvinbärssaft i en bunke tills det blir en fastare konsistens som kan klickas ut på bottnarna.
  5. Dekorera  med skurna jordgubbar och mynta.

mandelbotten mandelmjöl

mandelbotten mandelmjöl

mandelbotten mandelmjöl

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..