Glutenfritt fröbröd

Här är ett glutenfritt bröd med frön och keso. Det blir nötigt, gott och inte så kompakt som man kan tro. Själv är jag inte glutenallergiker men ibland vill man ändå äta lite mindre mjöl. Du kan göra dubbel sats och använda en lite större form om du vill. Jag hittade inspirationen i tidningen hembakat men här är min variant. =)

fröbröd glutenfrit

glutenfritt bröd recept

fröbröd glutenfrit

Glutenfritt fröbröd:

6 bitar

250 g keso 4%
2 ägg
1,5 dl sesamfrön
1,5 dl solrosfrön
0,5 dl chiafrön
0,5 dl fibex
0,5 dl havregryn från ren havre
1 tsk bakpulver
1 tsk brödkryddor
0,25 tsk salt

linfrön att strö över innan gräddning

  1. Värm ugnen till 200 grader och klä en 15 x 20 cm stor form med bakplåtspapper.
  2. Blanda keso med äggen, ett i taget. Rör ner fröna, fibex havregryn, brödkrydda och salt. Blanda till en jämn smet och häll ut i formen och strö över linfrön.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 min. Låt det svalna och skär upp det i bitar.
  1. Kruskakli är inte glutenfritt, utan framställt av vetekornets skalskikt. Man kan använda fibrex istället. Dessutom kan man också lägga till att det ska vara havregryn från ren havre för att kallas glutenfritt.

    1. Hej tusen tack! Jag har justerat i receptet.
      Ha en fin kväll.
      /Cecilia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..