ANNONS

Jordgubbssylt

/

jordgubbsylt recept

Jordgubbsylt

Jordgubbssylt/marmelad

En liten burk sylt

1 liter jordgubbar
2-2,5 dl strösocker

1 kr äkta vaniljpulver
1 tsk pressad citronsaft
0,5 dl vatten

Gör jordgubbssylt så här:

  1. Ta bort den gröna lilla kvisten från jordgubbarna, skär dem gärna i halvor eller mindre.
  2. Lägg jordgubbarna i en kastrull med strösockret, citronsaften och vattnet.
  3. Koka upp och låt sen stå och puttra på medelvärme tills du får den konsistens du vill ha. Ju längre den kokar desto tjockare blir sylten. Rör om då och då.

Jordgubbssylt

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00