Clafoutis med blåbär

Clafoutis med blåbär! En enkel och god dessert som med fördel serveras med en klick grädde.

blåbärskaka clafoutis

Foto: Cecilia Hansson

blåbärskaka clafoutis

Foto: Cecilia Hansson

blåbärskaka clafoutis

Foto: Cecilia Hansoon

 

 

Fransk Blåbärs Clafoutis

Ca 8 personer
400 g färska blåbär
1 dl crème fraiche
1,5 dl standardmjölk
2 ägg
2 äggulor
0,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Rivet skal från 1 citron
0,5 dl finhackad mandel
0,75 dl mandelspån
Florsocker att pudra över
Grädde till servering

Gör clafoutisen så här:

1. Smöra en pajform. Häll i blåbären.
2. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, ägg och äggulor i en bunke. Blanda i vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, salt, rivet citronskal och den finhackade mandeln.
3. Häll hela blandningen över bären, strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen
på 175 grader i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna lite, pudra över florsocker och servera den gärna ljummen med vispad grädde.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..