ANNONS

Köksrenovering på gång!

/

slipa furugolv

Efter några år kom jag äntligen igång med att renovera köket. Och nu vet jag varför jag drog mig för det…det är så jobbigt att bo i renoveringsröra! Som tur är kan jag vara i Norrtälje hos Mattias när jag vill. Snickarna började med att riva ut hela köket och slipa furugolven som fanns under platsmattan. Så glad att det fanns plankgolv under! Nu blir det genomgående i hela lägenheten.

mässingkran

Här har de fått upp stommarna och min fina bänkskiva men några luckor saknas fortfarande och jag väntar otåligt på att diskmaskinen och ugnen skall installeras.

Jag funderade mycket på vilken bänkskiva jag skulle välja. Jag var inne på marmor men ju mer jag läste om marmor desto mer förstod jag hur svårskött och känsligt det är. Marmor är väldigt känsligt mot syra, fett och även vatten som måste torkas bort omedelbart. Är det något som jag kommer använda i lägenheten så är det köket och både jag och Mattias kommer pressa det här köket till max, så det fick bli en kvartskomposit skiva istället. Kvartskomposit har en hög hållbarhetsgrad 9/10 medans marmor bara ar 5/10. Kvartskomposit är lite dyrare men jag är säker på att det kommer vara värt det. Nu kan jag stöka och spilla bäst jag vill i köket ;P Färgen på skivan heter Noble Carrera och är marmorliknande i utseendet.

mässingkran kök

Den här polerade mässingskranen var det första jag köpte till köket, haha! En lien juvel som skall pryda hela köket! Svindyr  var den, men någonstans skall man ju lägga krutet ;D Det är ju alltid roligast att tänka på detaljerna! Men jag har svårt att välja vilka handtag jag skall ha. Vill man ha typ knoppar på alla luckor både uppe och nere eller vill man ha knoppar upptill och handtag nertill, alltså på luckor och lådor under bänkskivan?

köksrenovering

Så här såg köket ut från början, ja utan allt stökigt på bänken… Det vi har försökt göra nu också är att få mer samlad arbetsyta. Vi har nu bara en diskho (men diskmaskin) flyttat ut diskhon mer åt vänster och spishällen och ugnen har vi flyttat längre åt höger. På så sätt blir det lite mer arbetsyta vilket det verkligen varit brist på.

Så låt det bara bli klart nu! Nästa vecka borde det mesta vara uppe, då lägger jag upp en uppföljning, stay tuned!

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00