ANNONS

Bircher musli med färska bär

/

over night oats

over night oats

Bircher musli är en toppenfrukost för den som är stressad eller har lite tid på morgonen. Du förbereder allt på kvällen innan och bara plockar ur kylen på morgonen. En snabb, nyttig och mättande frukost.

Recept på Bircher musli

2 port

BIRCHER MUSLI
3 dl havregryn

2 tsk chiafrön
3,5 dl mjölk eller eller naturell yoghurt
lite honung eller lönnsirap efter smak
1 krm vaniljextrakt (kan uteslutas)
1 krm kanel
0,5 tsk mortlade kardemummakärnor

Topping:
Jordnötssmör med lönnsirap
Färska hallon/bär/mynta
Rostat bovete Recept hittar du här

Gör bircher musli så här:

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en större skål, fördela upp i två skålar. Låt stå plastade i kylskåp över natten.
  2. Toppa sen med jordnötssmör, färska bär och ev. rostat bovete.

JORDNÖTSSMÖR MED LÖNNSIRAP
0,75 dl jordnötssmör (med eller utan crunch)
0,5 dl lönnsirap

Gör jordnötssmöret så här:

  1. Blanda jordnötssmör med lönnsirap, ha i så mycket lönnsirap du önskar efter söthet. Ett tips är att byta ut jordnötssmöret mot tahini. Det är också jättegott!

TIPS! Blanda i lite torkad frukt som tranbär, fikon eller russin i din bircher musli

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00