Mango- & persikotårta

Mango cake, raw food cake from Cecilia Hansson on Vimeo.

Nu när det går mot sommartider kan man bli sugen på något fräscht, fruktigt och exotiskt! Jag har gjort en raw tårta med smak av mango och persika! Eftersom det är en raw food tårta så behöver den inte gräddas men den behöver lite tid i frysen för att sätta sig. Så ha lite framförhållning.
Filmen har min fantastiska vän Jessica filmat och klippt ihop! Tack Jessica!

Botten
1 dl pekannötter

2 dl rostade valnötter
100 g färska dadlar
1 krm salt

Fyllning
2 dl blötlagda cashewnötter (minst 2 timmar)
0,5 dl kokosolja
3 persikohalvor (i burk)
1 tärnad mango
0,75 dl agavesirap eller lönnsirap
Några droppar vaniljessens
1 krm salt

Persikopuré:
3-4 persikohalvor (i burk)

Gör bottnen så här:
Klä formen med tårtplast för att få jämna kanter.
Mixa först valnötterna i en matberedare. Mixa sen i dadlar och salt till en massa som går att trycka ut i en springform.

Gör fyllningen så här:
Mixa blötlagda cashewnötter fint. Häll i resten av ingredienserna och mixa till en jämn massa. Fyll formen.
Mixa ca 3-4 persikohalvor till en jämn puré och bred över kakan. Ställ i frysen ca 2 timmar.
Ta ut och låt tina. Servera.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..