Clafoutis med körsbär & blåbär

blåbärspaj recept

Den här blåbärspajen som egentligen är en en fransk Clafoutis är jättegod och går snabbt att göra. Du behöver en ugnsfast form 15-18 cm i diameter. Du kan även variera bären.

Foto:Andy Prhat

Fransk bär Clafoutis

Ca 8 personer
200 g färska körsbär
200 g färska blåbär
1 dl crème fraiche
1,5 dl standardmjölk
2 ägg
2 äggulor
0,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Rivet skal från 1 citron
0,5 dl finhackad mandel
0,75 dl mandelspån
Florsocker att pudra över
Grädde till servering

Gör clafoutisen så här:

1. Smöra en pajform. Kärna ur körsbären. Häll i körsbären och blåbären.
2. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, ägg och äggulor i en bunke. Blanda i vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, salt, rivet citronskal och den finhackade mandeln.
3. Häll hela blandningen över bären, strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen
på 175 grader i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna lite, pudra över  florsocker och servera den gärna ljummen med vispad grädde.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..