Rabarberpaj med knäckigt täcke!

 

knäckig rabarberpaj

Äntligen rabarbertider! Jag har längtat efter rabarber och ville nu göra en riktig rabarbergoding! Den här rabarberpajen är knäckig smakar kola och har vit choklad i sig. Den blev otroligt uppskattad på redaktionen när jag hade med den i fredags då vår fantastiska journalistpraktikant Jonna skulle sluta. Vi åt den med vaniljglass och färska blåbär och jordgubbar.

Recept på knäckig rabarberpaj

450 g skalad och skuren rabarber
0,75 dl stösocker
1 msk potatismjöl
75 g vit choklad

Knäckig smuldeg:
125 g smör
0,5 dl muskovadosirap (kan bytas till ljus sirap)
0,25 dl mjölk

1,5 dl muscovadosocker (kan bytas till strösocker)
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
En näve pekannötter

Gör den knäckiga rabarberpajen så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skala och skär rabarbern i cm stora bitar. Lägg i en pajform ca 24 cm stor. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Hacka vit choklad och strö över.
  3. Bryn smöret i en kastrull. När smöret tystnar och doftar lite nötig kola är det klart.
  4. Häll i muscovadosirapen och mjölken i smöret.
  5. Blanda muskovadosocker, vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke. Hacka pekannötterna fint till lite större bitar.
  6. Blanda ner smöret i bunken med mjölblandningen. Rör sen ned pekannötterna. Smula över rabarberna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den knäckiga smuldegen fått färg. Tid beror från ugn till ugn och den här bakade jag i gasugn, så ha koll på din paj.
  8. Servera pajen ljummen med vaniljsås, vaniljglass.

rabarberpaj knäckigt täcke

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..