ANNONS

Rabarberpaj med knäckigt täcke!

/

knäckig rabarberpaj

Äntligen rabarbertider! Jag har längtat efter rabarber och ville nu göra en riktig rabarbergoding! Den här rabarberpajen är knäckig smakar kola och har vit choklad i sig. Den blev otroligt uppskattad på redaktionen när jag hade med den i fredags då vår fantastiska journalistpraktikant Jonna skulle sluta. Vi åt den med vaniljglass och färska blåbär och jordgubbar.

Recept på knäckig rabarberpaj

450 g skalad och skuren rabarber
0,75 dl stösocker
1 msk potatismjöl
75 g vit choklad

Knäckig smuldeg:
125 g smör
0,5 dl muskovadosirap (kan bytas till ljus sirap)
0,25 dl mjölk

1,5 dl muscovadosocker (kan bytas till strösocker)
2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
En näve pekannötter

Gör den knäckiga rabarberpajen så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skala och skär rabarbern i cm stora bitar. Lägg i en pajform ca 24 cm stor. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Hacka vit choklad och strö över.
  3. Bryn smöret i en kastrull. När smöret tystnar och doftar lite nötig kola är det klart.
  4. Häll i muscovadosirapen och mjölken i smöret.
  5. Blanda muskovadosocker, vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke. Hacka pekannötterna fint till lite större bitar.
  6. Blanda ner smöret i bunken med mjölblandningen. Rör sen ned pekannötterna. Smula över rabarberna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den knäckiga smuldegen fått färg. Tid beror från ugn till ugn och den här bakade jag i gasugn, så ha koll på din paj.
  8. Servera pajen ljummen med vaniljsås, vaniljglass.

rabarberpaj knäckigt täcke

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00