Nyttiga chokladbollar men lika goda!

 

raw chokladbollar nyttiga

Ni vet på eftermiddagen eller på kvällen när man är så där supersötsugen?! Då är dessa nyttigare chokladbollarna en räddning. De är gjorda på dadlar, havregryn och kokosolja men botar sötsuget och mättar. Bästa snackset!

Recept på raw chokladbollar

2,5 dl havregryn
0,5 dl kokosolja utan smak
10 mjuka urkärnade dadlar
2,5 msk kakao
1 krm salt
2 msk starkt kaffe
1 tsk lönnsirap eller honung

Kokos eller hackade nötter att rulla bollarna i

Gör chokladbollarna så här:

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Om degen känns för lös tillsätter du mer havregryn och om den skulle bli för hård mer kokosolja. Degen kan bli lite olika beroende på hur mjuka dadlarna är. Rulla bollar som du sen rullar i kokosflingor eller fint hackade nötter. Förvara chokladbollarna i kylen men de är godast att äta när de är rumstempererade tycker jag.

 

 

  1. Godaste dadelbollarna jag någonsin ätit!!!! Tom nästan bättre än vanliga! Mums och tack för receptet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..