ANNONS

Pavlova med rabarbercurd

/

pavlova curd

pavlova curd

Nu över påsk är jag på västkusten med min familj på Käringön i bohuslän. Jag älskar att var här och kommer hit så fort jag får chansen. Till påskafton bakade jag denna pavlovan med rabarbercurd! Pavlovan är frasig och seg på samma gång och rabarbercurden är söt men syrlig. Perfekt om du frågar mig, och enkel att göra.

Pavlova med rabarbercurd

Rabarbercurd
400 g rabarber
0,5 dl vatten
2 dl socker
5 äggulor
Skalet från en citron
50 g smör
1,5 msk maizena
2 msk vatten
1 nypa salt

Grädde att vispa upp den med vid montering

Gör rabarbercurd så här:

  1. Skala och skär rabarberna i cm stora bitar, lägg i en kastull och blanda ner socker och vatten. Låt koka ihop tills rabarbern kokat sönder och är helt mjuk. Mixa med stavmixer till en slät pure, låt svalan lite.
  2. Vispa äggulorna lätt. Blanda vatten med maizena. Blanda ner äggulorna, maizenablandningen, rivet skal från en citron och smör i kastrullen.
  3. Blanda hela tiden och ha på medelvärme. När curden tjocknat lite är den klar. Smaka av med lite salt. Den tjocknar mer när den är kallnat också. Förvara den i kylen.

Pavlova

3 äggvitor
2 dl strösocker
1 krm ättiksprit eller citronsaft
1 tsk bakpulver
1 msk maizena
0,5 dl mandelflagor

Gör pavlovan så här:

  1. Värm ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna först med hälften av sockret tills det går att göra toppar, sen häller du i resten av sockret och ättikan/citronen under vispning. Vispa tills marängen är tjock, blank och len. Rör då i maizena och bakpulver. Vänd runt med en slickepott tills det är helt blandat.
  3. Klicka ut marängen på en plåt med bakplåtspapper och strö över mandelflagor. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 tim, låt den sen stå kvar i ugnen på eftervärme i någon timma. Pavlovan skall vara frasig på kanterna och lite seg i mitten.
  4. Vispa upp 2 dl grädde, inte för hårt, och blanda med 2 dl av rabarbercurden (eller efter smak). Häll den i mitten av pavlovan och dekorera med vad du vill. Just  nu blev det påskägg men det skulle lika gärna kunna vara jordgubbar till midsommar! =P

Följ mig på instagram: @homemadestockholm

0
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00