Chokladtårta utan vitt socker till påsk!

raw food choklad tårta

Den här chokladtårtan är något för den som dels älskar choklad men som kanske inte vill äta så mycket socker. Och älskar du rostade nötter kommer du älska den! Dessutom är den är lättbakad! Win win! =)

Recept på Raw food chokladtårta

ca 10 bitar
175 gram skalade och rostade hasselnötter (eller mandlar)
120 gram urkärnade dadlar
1 krm salt

Raw Chokladmousse med avokado:

4 mogna avokado
2-3 msk kakao
o,5 tsk vaniljpulver
3/4 dl agavesirap
1 krm salt, eller efter smak

Hyvlad mörk choklad till garnering

Gör raw food chokladtårtan så här:

  1. Mixa hasselnötter och dadlar fint i en matberedare. och tryck ut massan i en pajform klädd med plastfolie.
  2. Dela och kärna ur avokados och mixa avokadon med kakao, vaniljpulver, agavesirap och flingsalt i matberedaren.
  3. Fyll pajformen med moussen och strö över hackad mörk choklad.

Tips! Förbered gärna tårtan och låt chokladtårtan stå i kylen 1-2 dagar, då smakar moussen mer choklad!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..