Ananaspaj med kokos

Ananaspaj! Jag blev så glad när jag hittade den här pajen i arkivet, jag hade helt glömt bort ananaspaj och hur gott det är. jag har också gjort ett superenkelt pajskal som du blandar direkt i kastrullen och sen trycker ut i pajformen. Hur smidigt? ;P Den här kommer jag baka så fort jag kommer över en ananas!

ananaspaj recept

ananaspaj recept

Ananaspaj med kokosflagor

Ca 8 bitar

Pajskal:

 • 150 g smör
 • 1 dl socker
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 krm salt

Fyllning:

 • 2 dl crème fraiche
 • 400 g färsk ananas eller 400 g krossad avrunnen ananas
 • 1 ägg
 • 0,75 dl strösocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 dl  stora kokosflagor

Gör ananaspajen så här:

 1. Värm ugnen till 175 grader.
 2. Smält smöret och blanda i socker, mjöl, bakpulver och salt. Tryck ut den i en pajform, ca 22 cm stor.
 3. Skär ananasen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en bunke och vänd sist ner ananasen. Häll över i pajskalet och grädda i ca 40 minuter. När det är 5 minuter kvar strör du över stora kokosflagor som får rostas de sista minutrarna. Ta ut och låt svalna lite. Servera med glass eller grädde.

ananaspaj recept

 

 1. En gammal klassiker som funkar fortfarande!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..