Mandelflarn som lyckas varje gång

mandelflan recept

mandelflan recept
Dessa mandelflarnen har jag bakat många gånger och de lyckas varje gång, det går jättefort att blanda i hop degen och sen gräddar du dem i ca 10 minuter. Om du vill ha dem helt jämna och runda så stansar du snabbt ut rundlar när du precis tagit ut dem ur ugnen. Passar att fylla med olika krämer eller ha mousse emellan som små bakelser.

Recept på Mandelflarn

Ca 24 st
50 g mandel
50 g smör
50 g vetemjöl
50 g glukos
60 g strösocker

Så här gör du mandelflarn

  1. Finhacka mandeln riktigt fin. Blanda mandeln med övriga ingredienser till en jämn deg.
  2. Rulla kulor av degen (cirka 10 gram/kula) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under. Observera att det måste vara ordentligt mellanrum, då flarnen flyter ut mycket. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter på 175 grader tills flarnen fått en gyllene färg. Ta ut och stansa snabbt ut helt runda flarn om du vill ha dem helt jämna. Låt svalna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..