Kardemummagröt med lönnsiraptahini

havregrynsgrot inspiration

Äntligen helg! Det har varit en intensiv vecka med mycket jobb, kul jobb för visso men trött blir man. Längtar efter helgen nu. Här kommer ett gott och nyttigt frukosttips! Havregrynsgröt med kardemumma, toppad med banan, jordgubbar, tahinilönnsirap, quinoapuffar och hallonkompott. Supergott gott och du kan byta till olika bär eller frukter som du gillar. Servera med mjölk.
Se fler frukost-tips längre ner!

Kardemummagröt med bärkompott

1 portion
Havregrynsgröt

1 dl havregryn
2 dl mjölk
1 krm kardemumma kärnor, mortlade
1krm salt

Gör havregrynsgröten så här:
Koka ihop havregryn, mjölk och kardemumma, helst mortlad kardemumma. Rör med jämna mellanrum så det inte bränner fast.

Tahinilönnsirap
2 msk tahini
1 msk lönnsirap

Gör tahinilönnsirap så här:
Blanda ihop de båda ingredienserna.

Hallonkompott
2 dl hallon
1 tsk pressad citron
0,5 tsk vaniljsocker

Gör hallonkompott så här:
Koka hallonen på medelvärme, låt koka några minuter så lite vatten kokar bort, tillsätt citronsaft och vaniljsocker.

Tips! Fler goda helgfrukostar!

amerikanska pannkakor recept
smoothiebowl hallon

 

 

 

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..