Blåbärspaj med enkelt pajskal

blabarspaj enkel

blabarspaj enkel

För några dagar sedan hade vi besök av Mattias dotter Andrea som hade med sig den här blåbärspajen! Den var supergod och det skall vara ett enkelt recept på pajskal som var väldigt sprött och gott! Den serverades med kola-och pekanglass, min favvo! Tack för fikat Andrea! ;D

Blåbärspaj

Fyllning:
500 g blåbär

3 msk potatismjöl
1 dl socker

Pajdeg:
160g smält smör
3 dl vetemjöl

1,5 dl socker
1 krm salt
1 tsk bakpulver

Gör blåbärspajen så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg frysta blåbär i en skål och blanda i potatismjöl och socker.
  3. Smält smöret, blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan över smöret och blanda ihop till en jämn smet. Bred ut 2/3 av smeten jämnt i botten på pajformen, häll sedan över alla blåbär. Smula därefter över resten av smeten på toppen.
  4. Grädda ca 25 minuter i mitten av ugnen.
  1. Maria skriver:

    Bilden visar en fyrkantig form på pajen. Vilken storlek ska det vara ungefär?

    1. Hej, min form är ca 15×30 cm. Du kan även använda en rund form ca 20 cm. Lycka till!

  2. Alexia skriver:

    Den pajen var apgod!

    1. Vad kul att den smakade!😄👏 Bra val av bakverk, den är så god!

  3. Andrea skriver:

    Vilken underbar paj! 😍😁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..