Astrobakelser i fiskarnas tecken

fiskarna astro

fiskarna astro

Nu är vi inne i fiskarnas tecken som jag tolkat tillsammans med vår astrobloggare Margareta Hedin. Jag ville spritsa så det påminner om fiskfjäll i olika färger och så har jag format den lite difust som en fisk. Den är gjord av mazarinkaka och fylld med citruscurd. Man kan också göra kakan rund så man inte får spill av mazarinkakan. Hoppas ni gillar den och glöm inte läsa dit horoskop på astrobloggen!

Recept på mazarinkaka

300 g mandelmassa
1 tsk mortlade kardemummakärnor
100 g rumsvarmt smör
skal från 0,5 citron

3 ägg
4 msk vetemjöl
1 krm salt
0,5 dl hackad mandel

Smör och ströbröd till formen

Gör mazarinkakan så här

  1. Riv mandelmassa i en bunke och riv i skalet från en halv citron. Häll i kardemumma och rumsvarmt smör. Blanda till en jämn massa.
  2. Blanda i ett ägg i taget. Häll i mjöl, salt och hackad mandel. Blanda.
  3. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter eller häll i en rund springform ca 24 cm.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills kakan är gyllene.
  5. Låt kakan svalna helt och skär sen till ”fiskar” eller behåll den rund.
  6. Skär till två delar och bred lemoncurd emellan.

Lemon curd

150 g socker
6 äggulor
2 mellanstora citroner, saften och zesten
100 g smör

Gör lemoncurden så här:

  1. Vispa äggulorna och hälften av sockret vitt och fluffigt i en bunke.
  2. Koka upp citronsaft, citronskal resten av sockret och smör i en kastrull.
  3. Häll i det i äggsmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på låg värme och rör runt hela tiden tills krämen tjocknat.
  4. Häll över i glasburk och låt svalna. Förvara i kylen.

Vaniljfrosting

120 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
200 g Philadelphiaost
4-5 dl florsocker
Food gel att färga med

Gör vaniljfrostinen så här:

  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker.
  2. Blanda i Philadelphiaosten till en jämn frosting, fyll en spritspåse med frostingen.
  3. Spritsa på mazarinkakan. Spritsa en liten boll, dra ut med baksidan av en sked och spritsa en till boll som du drar ut. Fortsätt runt hela kakan. Färga ev frostingen med food gel.
  1. Jag tycker dina bakelser ser helt fantastiskt goda ut. Roligt att du gör kakor till stjärntecknen. Du verkar ha koll på vad vi Fiskar gillar! Jag är Fisk själv och älskar mazariner och citron det vore kul att få smaka på dem – 19/3 är min födelsedag om du skulle ha några bakelser över/ MVH Sportfiskaren

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..