Sega remmar

sura remmar recept
sura remmar recept
sura remmar recept
Jag gjorde ju dessa remmarna för ett tag sen och nu var jag tvungen att göra dem igen! Det kräver inget arbete men det tar tid i ugnen, så det är inget snabbgodis. Men det är väldigt bra godis för den som inte vill äta för mycket socker. Och man vill bara äta en till och en till… Receptet är lite ospecificerat då du kan smaka av hur sött eller surt du vill ha det. Du kan strö över florsocker för att de inte skall klibba ihop i varandra.

Recept på sega remmar

hallonpuré
lite citronsaft
lite lönnsirap
ev. florsocker att pudra över efter torkning. 

Värm ugenen till 60 grader. Blanda de tre ingredienserna till remmarna i en bunke. Smaksätt efter tycke. Jag hade ca 2,5 dl puré, 1 tsk citronsaft och 1 msk lönnsirap. Smaken blir mer koncentrerad efter torkningen.

Häll ut på en plåt med gummimatta för att få bästa resultat. Bakplåtspapper kan lätt blötas upp och remmarna blir ”skrynkliga” på undersidan. Torka i ugnen ca 3 timmar och släpp ut ånga med jämna mellanrum. Ta ut och klipp i remmar, pudra ev med florsocker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..