Popcorn med salted caramel!

popcorn salted caramel recept

Det är faktiskt popcornens dag idag, men det är inte därför jag tycker att ni skall poppa upp en skål popcorn utan för att det är så himla enkelt men sååå gott! Jag glömmer lätt av popcorn som snacks, köper det bara på bio. Men det är ju fantastiskt gott att snacksa på hemma också. Här har jag lyxat till dem lite med salted caramel… vem älskar inte salted caramel! =D

Recept på popcorn med smak av salted caramel

Karamell Popcorn
1 dl popcorn (kärnor)
2-3 msk cocosolja (eller matolja)

Så här gör du popcorn med salted caramel

Ta en tjockbottnad kastrull och hetta upp kokosoljan. Den skall vara riktigt varm. Lägg i ett provpopcorn om du är osäker. När det poppas upp är kastrullen tillräckligt varm och du kan lägga i resten. Fyll med kärnor så att det täcker botten. När alla poppats saltar du och häller på karamellen nedan.

Salted caramel till popcornen
1 dl socker
40 g smör

Lägg sockret i en kastrull och smält det tills det blir ljusbrunt. Rör inte runt utan skaka bara kastrullen försiktigt med jämna mellanrum. När det är gyllenbrunt drar du kastrullen av plattan och smälter i smöret. Häll över popcornen, rör runt, och häll ut dem på en plåt med bakplåtspapper och låt de svalna. Kommer bli fantastiskt gott och de blir härligt crunchiga med karamellen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..