Vegansk chokladkaka

vegansk chokladkaka recept

vegansk chokladkaka recept

Vegansk chokladkaka med havrevisp! Den blir väldigt chewy i konsistensen och med havregrädden verkligen mumsig! Vill man smaksätta havregrädden går det bra med lönnsirap eller liknande, eller kardemumma såklart 😉

Recept på vegansk brownie (chokladkaka)

2 dl valnötter
10 dadlar, urkärnade
3 msk kakao
0,5 avokado
1 krm vaniljpulver
1 msk agavesirap
1-2 krm salt

Jordnötstopping:
1 dl jordnötssmör
0,5 dl agavesirap eller lönnsirap
0,25 tsk salt

Topping:
Hackade valnötter
Frystorkade bär
Färsk mynta
Visp baserad på havre

Så här gör du vegansk chokladkaka:

  1. Mixa valnötterna fint i en matberedare. Mixa sen i dadlar, kakao, avokado, vaniljpulver, agavesirap. Smaka av med salt. Mixa tills du får önskad konsistens, ju mer du mixar desto mer olja släpper nötterna. Tryck ut i en mindre form, min var ca 12 cm.
  2. Jordnötstopping: Värm på låg värme upp all ingredienser i en kastrull och blanda ihop. Det blir en lite seg konsistens på den. Tryck ut toppingen på raw brownien, förvara i kyl tills servering. Strö då över valnötter, frystorkade bär och mynta.
  3. Vispa havregrädden och toppa chokladkakan med den.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..