Perfekta mini-semlor

Pâte à choux semla! Här är ett smart recept på semla om man vill ha dem luftiga goda och snabbt! Pâte à choux deg behöver inte jäsa, den gräddas i 20 minuter och sen har du en luftig fin bas till din semla att fylla med härlig mandelmassfyllning. Perfekta till många eller ett buffebord.

mini semla recept

minisemla recept

Recept på semlor med pâte à choux deg

ca 20 st
75 g smör
1,5 dl vatten
0,5 tsk mortlade kardemumma kärnor
100 g vetemjöl
2 ägg

Fyllning:
100 g mandelmassa
2-3 msk vispgrädde
inkråmet från semelbullarna
+ vispad grädde och florsocker att toppa med

 

Gör semlorna så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Koka upp smör, vatten och kardemumma. Dra sedan bort från plattan.
3. Rör ner mjölet och vispa ordentligt tills degen släpper från kanterna och blir en boll, värm igen på medelvärme på plattan och vispa runt degen med en stor slev, ca 1 minut.
4. Vispa ner ett ägg i taget och vispa tills det blir en glansig, jämn smet.
5. Fyll en spritspåse och spritsa ut ca 20 små bollar eller hur stora du vill ha dem på en plåt med bakplåtspapper. Du kan behöva forma till toppen lite så den blir jämt rund.
6. Grädda i mitten av ugnen i 20 min eller tills de är gyllene. De måste vara färdiggräddade innan du tar ut dem, annars sjunker de ihop. Öppna inte luckan under gräddningen, så hellre lite mer färg än för ljusa.

Montering

1. Skär av toppen och gröp ur så det blir plats för fyllning.
2. Riv mandelmassan och blanda med grädde och det inkråmet du från av den lilla mini-semlan. Har du vaniljkräm hemma är det också supergott att blanda i.
3. Vispa grädde som du toppar med, lägg på locket och avsluta med att pudra över florsocker.

mini semla recept

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..