ANNONS

Godaste julgodiset!

/

julgodis nyttigt

Ni har väl inte missat dessa dadlarna?, de är sååå goda och till och med lite nyttiga! Jag älskar dem och mina kollegor på Damernas Värld blev också förtjusta i dem. Det är en dadel fylld med nutella och en rostad hasselnöt. Över dadeln har jag ringlat mörk choklad och strött över flingsalt. Det är så gott med den crunchiga hasselnöten i den krämiga nutellan!

Dadlar med rostad hasselnöt

20 st
20 urkärnade torkade dadlar (finns urkärnade dadlar att köpa)
20 rostade hasselnötter
1 dl nutella
100 g mörk choklad
flingsalt

Gör dadlarna så här:

  1. Rosta hasselnötterna på 175 grader i ca 15 minuter eller tills skalet börja lossna lite från dem, Gnugga av skalet i en fuktig handuk.
  2. Lägg nutellan i en spritspåse och fyll dadlarna med nutella.
  3. Tryck i en hasselnöt.
  4. Hacka chokladen. Smält 2/3 av chokladen och låt sen resten av chokladen smälta i den smälta chokladen, rör runt.
  5. Häll chokladen i en spritspåse och ringla över dadlarna. Strö över lite flingsalt.
0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00