Ni har väl inte missat dessa dadlarna?, de är sååå goda och till och med lite nyttiga! Jag älskar dem och mina kollegor på Damernas Värld blev också förtjusta i dem. Det är en dadel fylld med nutella och en rostad hasselnöt. Över dadeln har jag ringlat mörk choklad och strött över flingsalt. Det är så gott med den crunchiga hasselnöten i den krämiga nutellan!
Dadlar med rostad hasselnöt
20 st
20 urkärnade torkade dadlar (finns urkärnade dadlar att köpa)
20 rostade hasselnötter
1 dl nutella
100 g mörk choklad
flingsalt
Gör dadlarna så här:
- Rosta hasselnötterna på 175 grader i ca 15 minuter eller tills skalet börja lossna lite från dem, Gnugga av skalet i en fuktig handuk.
- Lägg nutellan i en spritspåse och fyll dadlarna med nutella.
- Tryck i en hasselnöt.
- Hacka chokladen. Smält 2/3 av chokladen och låt sen resten av chokladen smälta i den smälta chokladen, rör runt.
- Häll chokladen i en spritspåse och ringla över dadlarna. Strö över lite flingsalt.