Pyssligt julmingel med bubbel och julsnacks!!

pyssel

I veckan var jag med på ett event för Mercedes Benz i Stockholm. Det bjöds på bubbel, plockmat, julsnacks som jag bakat och julpyssel med duktiga Helena Lyth som bloggar för Sköna hem, besök hennes blogg här! Så mycket pyssel och bra tips finns där! Det var fullt med härliga fina människor på eventet och stämningen var verkligen julmysig!

Mina tre sorter av julsnacks bestod av en minisaffranscupcake med apelsingrädde, toppas med rosmarin och granatäpple. Dadel fylld med nutella, rostad hasselnöt och choklad samt lite flingsalt. Den tredje var en pepparkaksbakelse med en söt fyllning med chevréost och lingon!

Snacksen är enkla att baka och skall gå fort att göra!

gloggsnacks

julpyssel
Vackra papperskreationer skapades med hjälp av Helena.

saffransmuffins
Saffranscupcakesen var populära och blir väldigt söta!

img_8088
Dekorativa pappers-stjärnor veks lätt ihop med Helenas beskrivning.

saffransmuffins

Nedan får du alla recepten från kvällen!

Minnisaffranscupcakes

ca 30 st

100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
0,5 gram saffran
3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk

Topping:

2 dl grädde
1 apelsin, skal + lite saftrosmarin
granatäpple

Gör saffranscupcakes så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smält smöret och häll i saffranen i smöret.
  3. Vispa äggen med sockret fluffigt och ljust.
  4. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
  5. Blanda ner smöret i äggsmeten, vänd ner mjölblandningen varvat med mjölken.
  6. Häll smeten i muffinsformar, använd gärna en plåt för minimuffins för att förhindra att de flyter ut.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter. Låt svalna helt.
  8. Vispa upp grädden och smaksätt med apelsinskal och saft efter smak.
  9. Dekorera med rosmarin (jag doppade dem i florsocker för att få de lite frostiga). Lägg på en granatäpplekärna.

 

dadlar-julgodis

Dadlar med rostad hasselnöt

20 st
20 urkärnade torkade dadlar (finns urkärnade dadlar att köpa)
20 rostade hasselnötter
1 dl nutella
100 g mörk choklad
flingsalt

Gör dadlarna så här:

  1. Rosta hasselnötterna på 175 grader i ca 15 minuter eller tills skalet börja lossna lite från dem, Gnugga av skalet i en fuktighanduk.
  2. Lägg nutellan i en spritspåse och fyll dadlarna med nutella.
  3. Tryck i en hasselnöt.
  4. Hacka chokladen. Smält 2/3 av chokladen och låt sen resten av chokladen smälta i den smälta chokladen.
  5. Häll chokladen i en spritspåse och ringla över dadlarna. Strö över lite flingsalt.

gloggsnacks

Pepparkaksbakelse med getostkräm & lingon

20 st pepparkaksbakelser

40 st pepparkakor av din favoritsort
100 g chevre
100 g Philadelphia
0,5 dl florsocker (smaka av så det blir lagom sött för dig)
1 dl grädde
lingon, tinade på papper

  1. Se till att du har 100 g chevre efter att du skurit bort det vita skalet.
  2. Mixa chevre och Philadelphia till en slät kräm.
  3. Häll i florsocker och grädde, vispa till en kräm.
  4. Blanda försiktigt i lingonen och fyll en spritspåse. Spritsa lite på en pepparkaka och lägg på en till.
  5. Dekorera ev. med florsocker.

 

  1. Ulrika skriver:

    Det var så härligt att du var en del av eventet! Tack för superläckra tilltugg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..