ANNONS

Scones med vörtkrydda

/

scones recept

scones recept

Varma nybakade scones tackar ingen jag känner nej till! I morse bakade jag dessa sconsen med vörtkrydda. Det blir som vörtbröd men i sconesform, supergott! Speciellt nu till jul, så bjud på dessa till adventsfrukosten. Jag serverade dem med smör och cheddarost. Hej julen!

Scones med vörtkrydda

4 st stora scones

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt (mindre om du använder saltat smör)
  • 1 tsk strösocker
  • 50 g osaltat smör, fintärnat
  • 2 dl mjölk (eller filjmjölk)
  • 30 g vörtmix (kryddan)
    60 g russin
  • (ägg och flagad mandel)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 C. Blanda alla torrvaror ordentligt. Tillsätt smöret och blanda ca 3 minuter.
  2. Tillsätt mjölk (och eller filmjölk) och blanda i ytterligare i 3 minuter till en smidig och lätt kladdig deg.
  3. Forma till 4 jämnstora bullar och picka dom med en gaffel. (om du vill pensla med ägg och toppa med flagad mandel) Ugnsbaka ca 15 minuter i mitten av ugnen.
2
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00