Scones med vörtkrydda

scones recept

scones recept

Varma nybakade scones tackar ingen jag känner nej till! I morse bakade jag dessa sconsen med vörtkrydda. Det blir som vörtbröd men i sconesform, supergott! Speciellt nu till jul, så bjud på dessa till adventsfrukosten. Jag serverade dem med smör och cheddarost. Hej julen!

Scones med vörtkrydda

4 st stora scones

 • 4 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk salt (mindre om du använder saltat smör)
 • 1 tsk strösocker
 • 50 g osaltat smör, fintärnat
 • 2 dl mjölk (eller filjmjölk)
 • 30 g vörtmix (kryddan)
  60 g russin
 • (ägg och flagad mandel)

Gör så här:

 1. Värm ugnen till 200 C. Blanda alla torrvaror ordentligt. Tillsätt smöret och blanda ca 3 minuter.
 2. Tillsätt mjölk (och eller filmjölk) och blanda i ytterligare i 3 minuter till en smidig och lätt kladdig deg.
 3. Forma till 4 jämnstora bullar och picka dom med en gaffel. (om du vill pensla med ägg och toppa med flagad mandel) Ugnsbaka ca 15 minuter i mitten av ugnen.
 1. Henrik skriver:

  Hej!
  Det står att man ska tillsätta filmjölk och mjölk, men jag ser inte filen bland ingredienserna?

  Henrik

  1. Hej, det är jag som skrivit otydligt. Ibland använder jag hälften mjölk och hälften filmjölk. Eller bara filmjölk eller bara mjölk. Nu har jag förtydligat receptet. Tack för att du frågade! Lycka till med sconsen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..