Tips på Afternoon tea

afternoon tea recept

Glutenfria nötrutor

glutenfritt bakverk

15 bitar
260 g rostade och skalade hasselnötter
100 g urkärnade dadlar
60 g torkade fikon
30 g gojibär

Chokladmousse
4 mogna avokador
3-4 msk kakao
1 tsk vaniljextrakt
1 dl lönnsirap
2 nypor salt

Garnering
Torkade rosenblad
Rostade kokosflakes

Så gör du nötrutor

1. Mixa hasselnötter och torkad frukt fint i en matberedare. Tryck ut massan i en pajform klädd med bakplåtspapper.

2. Dela och kärna ur avokadon och mixa med kakao, vaniljextrakt, lönnsirap och salt i matberedaren till en slät mousse.

3. Bred moussen över nötmassan och låt stå i kylen.

4. Strö över rosenblad och kokosflakes före servering.

Supertipset!
När du är klar med nötrutorna, låt dem stå i kylen minst en dag. Då kommer chokladsmaken till sin rätt.

Recept på minirulltårta

rulltårta mini recept

4 äggulor
1,5 dl strösocker
4 äggvitor
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mortlad kardemumma
1 krm salt

Fyllning:
Drottningsylt
3 dl grädde
1-2 msk punsch

Så gör du minirulltårta

1. Vispa äggulor och hälften av sockret.

2. Vispa äggvitor och resten av sockret till en marängsmet.

Blanda försiktigt ihop de två smeterna och vänd i mjöl, vaniljsocker och kryddor.

3. Bred ut ett tunt lager smet på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 4-5 minuter i ugnen på 250 grader.

4. Strö socker på ett bakplåtspapper, vänd upp den gräddade rulltårtan och dra bort papperet försiktigt. Låt svalna. Skär bort hårda kanter vid behov.

5. Bred på sylt och rulla ihop till en tajt rulle. Skär rullen i bitar. Sätt en pinne i varje bit så de lätt kan doppas i punschgrädden.

6. Lättvispa grädden och blanda ner punschen.

Recept på yoghurtskål med granola

recept granola

Granola
En hel plåt
5 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
1 dl quinoapuffar
1,5 dl pekannötter, grovt hackade
2 tsk mortlade kardemummakärnor
2 tsk kanel
1,5 dl uppkokat vatten
2-3 msk honung
0,5 dl kokosolja eller rapsolja
1 dl torkade tranbär

Rårörda hjortron
200 g frysta hjortron
80 g socker

Tillbehör
Grekisk yoghurt
Färska fikon
Torkat äpple

1. Mät upp havregryn, dinkelflingor, quinoapuffar, pekannötter, kardemumma och kanel i en bunke.

2. Koka upp vatten och häll i honung och olja. Häll över grynblandningen och vänd runt.

3. Häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter eller tills granolan fått färg. Rör runt med jämna mellanrum. När du tar ut granolan lägger du på torkade tranbär.

4. Blanda hjortron med socker och låt stå över natten.

5. Servera grekisk yoghurt med granola, rårörda hjortron, skivade fikon och torkat äpple.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..