ANNONS

Juliga marshmallows!

/
DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED DANSUKKER

marshmallow recept

marshmallow recept

Du kan spritsa marshmallowsen i olika former med olika tyllar eller gjuta dem i roliga silikonformar.

Äntligen börjar vi närma oss första advent och man får börja julbaka på riktigt! Jul är ju en riktig godishögtid och här kommer tips på ett nytt roligt julgodis att ställa fram i jul. Här får ni ett recept på saffrans marshmallows och kardemumma marshmallows som jag bakat i samarbete med Dansukker. Saffranssmaken kommer fram otroligt bra eftersom socker gör saffranssmaken extra tydlig. Du kan spritsa marshmallowsen i olika former med olika tyllar eller gjuta dem i roliga silikonformar, kul att baka med barnen! På dansukker.se hittar du mer tips och kul inspiration till julbaket!

Recept på marshmallows med saffran och kardemumma

2.5 msk gelatinpulver
2 dl kallt vatten
2,5 dl strösocker
2 dl dansukker glykossirap
1 dl vatten extra
o,5 tsk salt
frön från en vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1 tsk mortlad kardemumma
1 pkt saffran (0,5 g)

1-2 dl dansukker florsocker att rulla dem i när de är klara.

Så här gör du marsmallows:

  1. Häll gelatinpulvret i 2 dl kallt vatten. Blanda och ställ åt sidan.
  2. Blanda socker med 1 dl glykossirap och 1 dl vatten i en kastrull och sätt på medelvärme. Lägg i en termometer och värm till 120 grader.
  3. Värm gelatinsmeten i mikrovågsugnen i 30 sek. Häll resterande 1 dl glukossirap i en skål, gärna en skål som tillhör en bakmaskin. Tillsätt därefter den varma gelatinsmeten som du precis tog ur mikron och vispa ihop det.
  4. När sockerlagen är 120 grader, ta försiktigt kastrullen från spisen och häll långsamt innehållet i skålen och fortsätt vispa. Vispa allt i ytterligare 5 min på medelhastighet.
  5. Tillsätt vaniljfrön och öka hastigheten efter 5 minuter. Smeten skall ha en konsistens som liknar en vispad maräng, men lite, lite lösare.
  6. Nu delar du upp smeten på hälften och blandar ena delen med kardemumma och den andra delen med saffran. Vispa snabbt i kryddorna, smeten stelnar fort.
  7. Gjut i silikonform eller spritsa till olika former. När de stelnat rullar du dem i florsocker så de inte klibbar ihop med varandra.
0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00