Pumpapaj med halloweendekoration

 

pumpapaj-recept dessert

pumpapaj-recept-halloween-1

Amerikanarna älskar pumpapaj 😀

Pumpapajen är en klassiker till halloween och amerikanarna är helt tokiga i den! Pumpapaj smakar som mjuk pepparkaka och är mjuk och len i konsistensen. Lätt att göra är den också. Jag dekorerade den med ett spindelnät av vit choklad och en spindel i sockerpasta. Happy halloween!

Pumpapaj till dessert på halloween

Recept på pajdeg till pumpapajen
3 dl vetemjöl

100 g rumstempererat smör

½ dl vatten

25 g strösocker

½ tsk bakpulver
1 krm salt

Pumpapuré
600 g pumpakött
1 dl vatten
5 dl pumpapuré

4 ägg

2½ dl vispgrädde

150 g strösocker

1 tsk kanel
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen nejlika
1 krm salt
Grovt hackade valnötter (kan uteslutas)

Till servering
100 g vit choklad
Lättvispad grädde (du kan spritsa små spöken på pajen av grädden om du vill istället för chokladen, eller både och).

Så här gör du pumpapajen

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg samtliga ingredienser till pajdegen i en mixer och mixa ihop till en fin deg. Tryck ut degen i en pajform om ca 20-25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet på 175 grader i ca 6 minuter. Använd gärna folie och bakbönor för att förhindra att skalet sjunker ner.
  3. Skär pumpan till purén i mindre bitar och koka tills den är helt genommjuk. Mixa till en slät puré.
  4. Lättvispa äggen och blanda med puré, grädde, socker, kryddorna och valnötter. Häll ner blandningen i pajformen och ugnsbaka ca 30 minuter tills pajen ”stannat”.
  5. Smält vit choklad på över ett vattenbad. Håll låg temperatur, har du för varmt blir den vita chokladen en hård klump. Lägg i en spritspåse, och spritsa ett spindelnät på pajen. Låt den vita chokladen svalna lite så den inte är jätterinnig, då får du mer kontroll på spritsningen.
  6. Servera gärna pajen med lättvispad grädde.

Tips! Smält den vita chokladen på låg tempeatur, annars blir den en klump.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..