Sega hallonremmar!
/
Recept på sega hallonremmar
Gör sega remmar så här:
- Om du använder färska eller frysta bär kokar du upp bären och mosar dem. Sila dem genom en sil för att få bort kärnorna. Då får du en fin puré som du smaksätter med valfri sötning och pressad citronsaft tills du tycker att det är gott. Smaken blir mer koncentrerad när den är torkad.
- Häll ut bärpurén på en plåt med bakplåtspapper, ca 2 mm tjockt lager. Har du en silpatmatta (gummi- silikonmatta) är det bättre att använda, bakplåtspappret krusar sig när det blir fuktigt. På silpatmatta får du släta fina remmar.
- Låt dem torka i ugnen på 70 grader i ca 4 timmar. Öppna luckan ibland för att släppa ut ånga. När det inte är blött i mitten längre är de klara, håll lite koll.
- Klipp eller skär remmar, ca 2,5-3 cm breda. Du kan strö strösocker eller florsocker över dem om du inte vill att de skall klibba ihop sig.