Sega hallonremmar!

Sega hallonremmar har jag länge varit sugen på att göra! Det blev med hallon och jordgubb. Det var dock mycket enklare än jag trodde. Det kräver väldigt lite jobb men du behöver tid för att torka ut dem. Ca 4 timmar… Men som tack får du sega hallonremmar som är i stort sett nyttiga, perfekt alternativ godis, nu när det snart är helg och allt! =D

Recept på sega hallonremmar

6 dl hallon/jordgubbar eller 3 dl färdig hallonpuré
0,5 tsk citronsaft

1-2 msk agavesirap/ljussirap/honung

Gör sega remmar så här:

  1. Om du använder färska eller frysta bär kokar du upp bären och mosar dem. Sila dem genom en sil för att få bort kärnorna. Då får du en fin puré som du smaksätter med valfri sötning och pressad citronsaft tills du tycker att det är gott. Smaken blir mer koncentrerad när den är torkad.
  2. Häll ut bärpurén på en plåt med bakplåtspapper, ca 2 mm tjockt lager. Har du en silpatmatta (gummi- silikonmatta) är det bättre att använda, bakplåtspappret krusar sig när det blir fuktigt. På silpatmatta får du släta fina remmar.
  3. Låt dem torka i ugnen på 70 grader i ca 4 timmar. Öppna luckan ibland för att släppa ut ånga. När det inte är blött i mitten längre är de klara, håll lite koll.
  4. Klipp eller skär remmar, ca 2,5-3 cm breda. Du kan strö strösocker eller florsocker över dem om du inte vill att de skall klibba ihop sig.