Raw chokladbollar med vit choklad

raw food chokladbollar

raw food chokladbollar
Här är en rolig grej som jag och min vän Jessica gjorde här om dagen! Jessica är en multibegåvad person som är makeup artist, hårstylist och nu har hon även gått en kurs i att klippa film. Och självklart ställer jag upp som övningsobjekt. Jessica fick fria händer och gjorde make upp och hår på mig. Samt redigerade ihop den här snabba filmen på hur man gör Raw chokladbollar, så håll i er! ;D

Se mer av Jessicas makeup på hennes hemsida HÄR!

Recept på raw chokladbollar

1 dl rostade eller naturella hasselnötter
0,5 dl kakao
8 färska och urkärnade dadlar
3 torkade fikon
1,5 dl havregryn
2 msk kokosolja
1 msk lönnsirap
1 tsk vaniljextrakt
1 krm salt

200 g smält vit choklad
ev. torkade rosenblad

Så här gör du raw food chokladbollarna:

  1. Rosta och skala hasselnötterna. (Om du vill göra helt raw food så använder du råa nötter och doppar dem inte i smält choklad.)
  2. Mixa nötterna fint och lägg i resten av ingredienserna. Mixa till en rullbar massa. Smaka av och tillsätt mer kakao om du vill ha starkare smak eller mer lönnsirap om du vill ha den sötare.
  3. Rulla till valfri storlek på bollarna.
  4. Smält 2/3 av den vita chokladen över ett vattenbad. Ta bort från badet och lägg i resten av chokladen. (det är en fuskvariant av att temperera choklad)
  5. Strö över rosenblad eller annan dekoration på raw chokladbollarna. Låt chokladen stelna.

Lycka till!

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..