Karlsbaderbullar med gott toscatäcke!

bullar recept karlsbader
bullar recept karlsbader

bullar recept karlsbader

bullar recept karlsbader

bullar recept karlsbader

Supergoda karlsbaderbullar med mandelmassa, kanel, kardemumma och toscatäcke! Hur gott!!? Söta som små kuvert är dom också.

Recept på Karlsbaderbullar med toscatäcke

50 gram jäst
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0,5 dl strösocker
0,75 tsk salt
1 ägg
200 g rumsvarmt smör
540 g vetemjöl (9 dl)

Fyllning med mandelmassa och kanel:
100 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1 msk kanel
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
0,5 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker

Toscatäcke
100 g smör
1,25 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

100 g olika nötter. T.ex. pistage och pekannötter

Gör karlsbaderbullarna så här:

  1. Smula jästen i en bunke, värm grädde och mjölk till 37 grader. Häll över jästen och blanda ut.
  2. Blanda i alla andra ingredienser och arbeta till en jämn och smidig deg.
  3. Låt jäsa till dubbel storlek ca 1 timma.
  4. Gör under tiden fyllningen: Riv mandelmassan och blanda ihop med smör och resten av ingredienserna till en jämn fyllning.
  5. Kavla ut degen till en rektangel, ca 0,5 cm tjock. Skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm.
  6. Bred på kanel- och mandelmassfyllningen.  Vik in kanterna mot mitten och nyp till.
  7. Låt jäsa ca 30 minuter.
  8. Gör under tiden toscafyllningen: Hacka nötterna. Smält smöret och blanda i socker, mjöl och mjölk. Låt sjuda ca 10 min. Tillsätt sen nötterna och bred på lite på varje bulle.
  9. Grädda bullarna i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.

 

  1. tara skriver:

    Behöver man använda mandelmassa? Kan det ersättas med annat?

    1. Det går bra utan mandelmassan också. Ta extra mycket smör, socker och kanel så kommer det bli toppen! Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..