Hallongrottor!

Här om dagen ville jag ha något sött bakat men fort! Då blev det klassiska hallongrottor fast med jordgubbssylt. Så gott och så mycket barndomsminnen i denna småkaka! Mys!

Tips!

Smaksätt mördegen med kanel eller kardemumma för variation eller byt ut sylten mot en annan smak.

Recept på klassisk hallongrottor

Mördeg

  • 225 g kallt smör
  • 150 g florsocker
  • 300 g mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor

Fyllning:

  • Hallonsylt eller jordgubbssylt

Gör hallongrottorna så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Mixa i matberedare eller nyp ihop alla ingredienser utom äggulorna i en bunke. Tillsätt sedan äggen och få ihop det till en jämn deg. Knåda inte för att få en så spröd kaka som möjligt.
  1. Låt vila i kylen ca 30 min.
  1. Rulla bollar som du lägger i formar eller direkt på plåten på bakplåtspapper. Tryck ett hål i kakan som du fyller med en god sylt. Jag brukar göra ett ganska stort brett hål för att jag gillar mycket sylt. =)
  1. Grädda i ugnen i ca 12 minuter tills de fått lite färg. Låt svalna helt och pudra med lite florsocker för att piffa till dem lite.