Hallongrottor!
/
Tips!
Recept på klassisk hallongrottor
Mördeg
- 225 g kallt smör
- 150 g florsocker
- 300 g mjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 äggulor
Fyllning:
- Hallonsylt eller jordgubbssylt
Gör hallongrottorna så här:
- Värm ugnen till 175 grader. Mixa i matberedare eller nyp ihop alla ingredienser utom äggulorna i en bunke. Tillsätt sedan äggen och få ihop det till en jämn deg. Knåda inte för att få en så spröd kaka som möjligt.
- Låt vila i kylen ca 30 min.
- Rulla bollar som du lägger i formar eller direkt på plåten på bakplåtspapper. Tryck ett hål i kakan som du fyller med en god sylt. Jag brukar göra ett ganska stort brett hål för att jag gillar mycket sylt. =)
- Grädda i ugnen i ca 12 minuter tills de fått lite färg. Låt svalna helt och pudra med lite florsocker för att piffa till dem lite.