Sojarostade valnötter! En riktig favorit!

 

rostade nötter

Dessa sojarostade valnötterna är så goda! Och såklart enkla att göra. Jag brukar använda de rostade nötterna till mina sallader eller som nyttigt snacks! Du måste testa dem!

Recept på sojarostade valnötter

Valnötter eller mandlar
Soja

Gör de rostade sojanötterna så här:

Ta ett par dl valnötter och häll på lite soja, ca 1,5 msk och blanda runt. Lättast är med händerna tills de är helt täckta av soya. In i ugnen på en plåt i 175 grader i ca 15 min. Rör runt efter halva tiden. Om man vill kan man ha dem inne på eftervärmen några minuter också så de blir riktigt crunchiga, men de är lätta att bränna, så håll koll. Låt svalna.

  1. Tack för en riktig bra blogg Tittar in många gånger i vecka. Jag undrar spelar det någon roll vilken soya man använder till nötterna?

    1. Hej Nancy! Vad glad jag blir att du besöker min blogg ofta! =D Jag använder den som heter Kikkoman . Den tycker jag blir lite bättre men andra sorter fungerar också. Lycka till, och hoppas du gillar sojavalnötterna lika mycket som jag! Kram Cecilia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..