Bullar med nötkräm-& chokladfyllning!

bullar recept nötkräm
bullar recept nötkräm

Bullar med nötkräm och choklad! Blir man inte glad av att bara höra bullar och choklad i samma mening?! Jag har både mjölk och lite grädde i degen för att den skall bli helt underbart saftig och god. Längtar redan tills jag får äta dessa bullar igen!

Recept på bullar med nötkräm-
& chokladfyllning

ca 20 st

Bulldeg:
3 dl mjölk
1 dl grädde

40 g jäst
75 g strösocker
1,25 tsk salt
1 tsk kardemummakärnor, mortla dem
125 g smör, rumsvarmt
650 – 700 g vetemjöl

Nötkräm- & mandelfyllning:
7 pkt nötkräm
75  g mandelmassa
75 g rumsvarmt smör
30 g smält choklad

Så här gör du bullar med nötkräm –
& chokladfyllning

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jäst i en bunke till en bakmaskin. Häll över mjölken och rör runt tills jästen löst upp sig.
  2. Tillsätt sedan socker, salt, mortlad kardemumma och rumsvarmt smör.
  3. Tillsätt mjölet och knåda i maskinen tills degen blir smidig. Cirka tio minuter. Degen skall kännas lite lös men gå att hantera utan att du blir jättekletig.
  4. Lägg degen i en bunke med lite mjöl i botten, plasta bunken och jäs i 45-60 minuter.
  5. Blanda under tiden nötkräm-& chokladfyllningen i en skål. Blanda nötkräm, mandelmassa och smör. Vänd sen ner chokladen och blanda ihop till en jämn bredbar massa.
  6. Gör sockerlagen. Koka upp socker och vatten i en kastrull.
  7. Kavla ut degen till en rektangel. Ca 0,5 cm tjock. Bred på krämen.
  8. Rulla ihop degen till en rulle och skär ca 2 cm tjocke skivor. Lägg i bullformar eller i en muffinsplåt som jag gjorde.
  9. Sätt ugnen på 220 grader. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek under en bakduk.
  10. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 12 minuter eller tills de fått fin färg.
  11. När du tagit ut dem penslar du bullarna med sockerlag.

Testa också mina andra bullar!

Sockerkringlor och saffransbullar med pistagekräm!

vaniljbullar recept
vaniljbulle recept

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..