Kalljästa dinkelfrallor med linfrön & fänkålsfrön

frallor recept dinkel

frallor recept
 
frallor recept dinkel

frallor recept

frallor recept dinkel

Dessa kalljästa frukostfrallorna av dinkel är superenkla att göra! Du blandar ihop alla ingredienserna till frallorna och låter det stå över natten. Dagen efter formar du degen på morgonen, jäser 30 min, gräddar och du har nybakade dinkelfrallor! Underbart goda är dom!

Kalljästa frukostfrallor av dinkel

Ca 10 st
6 g färsk jäst
4 dl kallt vatten
1,75 tsk salt
1 msk honung
2 msk kokosolja
1,5 tsk fänkålsfrön som du mortlar fint
500 g dinkelmjöl(grovt eller siktat) + lite extra till utbakning
0,5 dl linfrön/chiafrön

Så här gör du dinkelfrallor

  1. Lös upp jästen med vattnet i en bunke. Blanda i salt, honung, kokosolja, mortalde fänkålsfrön och dinkelmjöl. Blanda runt med en slev och häll i linfrön/chiafrön. Degen behöver bara blandas inte knådas.
  2. Plasta bunken och ställ i kylen över natten. Dagen efter häller du försiktigt ut degen på ett mjölat bakbord. Dela upp degen i ca 10 delar och forma till frallor. Man kan ”vika” in kanterna eller vika dem över varandra för att få lite höjd. Eller lägga dem i t.ex. silkonformar som jag gjorde. Strö över lite frön och mjöl. Låt jäsa 30 minuter.
  3. Grädda sen på 225 grader i 20-25 minuter. Ställ en plåt underst i ugnen med 1 dl vatten i för att få ånga i ugnen. Då får du en fin yta. Låt svalna lite, servera med ditt favoritpålägg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..