ANNONS

Creme brulée med blåbär & kardemumma

/

creme brule recept

creme brulee recept

Kan det bli mer klassiskt än en creme brulée?! Det funkar alltid och självklart kan man variera smaken i creme bruléen! Vanligast är nog vanilj creme brulée men eftersom jag är tokig i kardemumma har jag gjort en creme brulée med smak av kardemumma! Jag toppade den med färska blåbär och mynta! Det är lätt att göra creme brulée så testa en gång och sen kommer du alltid kunna briljera med en hemgjord creme brulée! Hurra!

Recept på creme brulée

6-8 pers

3 dl grädde
3 dl mjölk
2 tsk mortlade kardemumma kärnor eller en vaniljstång
120 g äggula
80 g strösocker

1 nypa salt

Socker att strö över till bränningen av bruléen

Så här enkelt gör du creme brulée

  1. Koka upp grädde, mjölk och kardemumma eller vaniljstång. Sila av. Använder du vanilj skrapar du ur kärnorna och kokar mjölk ich grädde med både fröna och stången som du sen silar av.
  2. Vispa äggulor och socker riktigt poröst. Häll i kardemummavätskan och lite salt. Låt gärna stå i kylen och dra till dagen efter för bästa smak.
  3. Värm ugnen till 95 grader.
  4. Fördela creme bruléesmeten i ungsfasta formar. Ställ i en plåt med kanter och häll i vatten ca 1 cm i plåten. Grädda i ugnen tills de stelnat men är lite dallriga i mitten. Ca 1,5 timme.
  5. Låt svalna helt, strö över socker och bränn med en brulée brännare. Upprepa för att få ett tjockare lager. Du kan använda råsocker eller strösocker.

Lycka till!

0
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00