ANNONS

Min lyxiga musli!

/

musli recept nötter

Musli och ekologisk yoghurt finns alltid hemma hos mig! Jag älskar rostad musli och gör en laddning musli säkert var annan vecka. Jag varierar ofta med olika torkade bär, nötter och kryddor. Vill jag göra en lite lyxigare sötare musli har jag i ljus sirap istället för honung. Det här receptet funkar alltid och blir supergott till frukost, brunch eller mellanmål! Vad har du helst i din musli?

Recept på musli

6 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1-2 dl grovt hackade valnötter
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1,5 dl uppkokat vatten
1 msk honung

3 msk rapsolja eller kokosolja
1 dl torkade tranbär eller annan frukt
0,5 dl  linfrön
1 dl rostade kokosflagor

Så här gör du musli

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Mät upp havregryn, solrosfrön, valnötter och kardemumma.
  3. Koka upp vatten och tillsätt honung och oljan. Häll i vattnet i bunken med havregryn en. Blanda runt och häll ut på bakplåtspapper på en plåt.
  4. Rosta i ugnen i ca 20 minuter, rör om efter tio min.
  5. Låt svalna och strö över torkade bär eller frukt, linfrön och rostade kokosflagor.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00