Tips på somriga midsommartårtor!

Det är bara några dagar kvar till Midsommarafton och jag ÄLSKAR midsommarafton, även om det oftast regnar! Jag firar alltid på mitt favoritställe Käringön med familj och vänner.
Har du inte riktigt bestämt än vilken tårta du skall baka till midsommar kommer här tips och inspiration på fyra somriga och riktigt goda tårtor!

jordgubbstårta

Foto: Anna Karin Thorpert

1. Jordgubbstårta

Denna är helt ljuvlig och har inte så många komponenter, därmed lättbakad. Den består av tårtbottnar och en vanilj- och bärkräm som du vispar upp med lite grädde.
Recept på Jordgubbstårta med fluffig vanilj- och bärkräm!

 

midsommartårta

2. Festlig sommartårta
Denna festliga sommartårta med bär är fylld med vaniljkräm och hallon! På utsidan har jag spritsat marängsmörkräm med smak av citron! Fantastiskt god men kräver lite tid.
Recept på den festliga bärtårtan med marängsmörkräm hittar du här!

jordgubbstårta

3. Jordgubbstårta med maräng och hallongrädde
Denna jordgubbstårta med maräng är min familjs favorit och tradition! Lättbakad är den också och kan förberedas i förväg. Den har bakats till midsommar så länge jag kan minnas av min mamma, mormor och nu av mig och serverats alltid (när vädret tillåter) i trädgården på Käringön. Här är min variant på denna himmelskt goda jordgubbstårta!
Receptet på jordgubbstårta med maräng hittar du här!

midsommar tårta
4. Maränger med hallon-& fläderkräm
Maränger med fluffig hallon-& fläderkräm! Hur lyxigt är det inte att servera små min marängtårtor till varje gäst?
Recept på marängbakelserna hittar du här!

jordgubbstårta

5. Jordgubbstårta fylld med bärmousse 
Denna tårtan tog jag fram till min födelsedag för ett par år sedan. Jag valde då noggrant ut några av mina favoritsmaker och satte ihop dem till ett tårta! Det blev saftiga kardemummabottnar med hallon-och björnbärsmousse med fräsch grädde och färskostmousse utanpå. Och såklart jordgubbar och bigarråer, för vad är mer dekorativt mitt i sommaren?
Receptet på gräddtårtan med jordgubbar hittar du här!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..