Bästa snackset till EM!

popcorn med smak

Ingen har väl missat att fotbolls-EM pågår nu! Då vill man ju ha lite gott enkelt snacks vid TV:n. Popcorn är ju en favorit och med lite karamell på blir det ett helt nytt snacks! Här nedan ser du hur du lätt gör egna smaksatt popcorn med karamell!

Recept på popcorn med smak av karamell

Karamell Popcorn
1 dl popcorn (kärnor)
2-3 msk cocosolja (eller matolja)

Så här gör du popcorn med karamell

Ta en tjockbottnad kastrull och hetta upp kokosoljan. Den skall vara riktigt varm. Lägg i ett provpopcorn om du är osäker. När det poppas upp är kastrullen tillräckligt varm och du kan lägga i resten. Fyll med kärnor så att det täcker botten. När alla poppats saltar du och häller på karamellen nedan.

Karamell till popcornen
1 dl socker
40 g smör

Lägg sockret i en kastrull och smält det tills det blir ljusbrunt. Rör inte runt utan skaka bara kastrullen försiktigt med jämna mellanrum. När det är gyllenbrunt drar du kastrullen av plattan och smälter i smöret. Häll över popcornen, rör runt, och häll ut dem på en plåt med bakplåtspapper och låt de svalna. Kommer bli fantastiskt gott och de blir härligt crunchiga med karamellen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..