ANNONS

2 x Chokladbollar!

/

Hurra! Idag är det chokladbollens dag! Det firar vi med två olika recept på chokladbollar. Jag har en nyttigare variant på chokladbollar som är sötad med dadlar istället för socker. Och sen har jag en riktig goding med choklad, rom och kanderade nötter! Man kan utesluta romen om man vill, men har du den i blir det lite smak av en arraksboll. Jättegott!

nyttiga kokosbollar raw food

Chokladbollar med dadlar

Recept på ca 20 nyttigare chokladbollar:

17 färska dadlar urkärnade
2 msk solroskärnor
1 msk chiafrön
1 dl havregryn
3 msk raw cacao
2 msk kokosolja
2-3 msk kaffe

1. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en formbar deg. Justera konsistensen med havregryn eller mer kaffe för att få den torrare eller blötare.
2. Rulla till små bollar och toppa chokladbollarna med kokosflingor eller sesamfrön.

chokladbollar med rom

Chokladbollar med rom och kanderade nötter

Recept till ca 20 chokladbollar

Chokladbollar:
100
g smör
1,5 dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
2,5 msk mörk rom

Nöt-crunch att rulla chokladbollarna i:

3 msk ljus sirap
2 msk strösocker
1 krm salt
75 g pistagenötter
75 sötmandel

Gör chokladbollarna så här:

1. Mixa smör socker och havregryn.
2. Tillsätt sen resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Rulla till bollar.

Kanderade nötter:
1. Koka upp sirap och socker, låt koka ett par minuter och lägg sedan i nötterna.
2. Blanda och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. ställ in i ugnen på 175 grader i  ca 15 min. Rör om i mitten av tiden.
3.  Finhacka nötterna och rulla dem i kanderade nötter innan servering. Förvara chokladbollarna i kyl utan nötterna på, nötterna blir mjuka om du ställer in dem i kylen med de kanderade nötterna. Förvara de kanderade nötterna torrt i en burk med lock.

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00