Raw food chokladpaj!

Att baka raw bakverk är mycket enklare än vad jag trodde. Det här receptet på raw food choklad tårta är verkligen lätt att göra. Det behöver ju inte gräddas och du har kontroll på smak och konsistens för det mesta. Var inte rädd för att söta mer eller öka kakaomängden om du tycker att den ä för svag. Testa dig fram till en chokladkräm du tycker är god.

Recept på raw food tårta

Raw food botten

0,75 dl kokosolja

1,25 dl färska dadlar urkärnade

1,25 dl torkade fikon

3 dl cashewnötter, naturella

0,75 tsk vaniljessens

2 krm salt

Fyllning till raw food pajen

2 dl kokosolja

1 dl kakao eller raw kakao

1,5 msk lönnsirap

1,5 tsk vaniljessens

0,5 tsk salt

Topping på raw food pajen:

0,5 dl frystorkat hallon

0,5 dl kokosflingor

Gör raw food pajen så här:

Raw food pajbotten:1.Smörj en pajform med kokosolja, ca 15 cm i diameter.

2. Mixa nötter, dadlar, fikon, vaniljessens, kokosolja och salt i en matberedare tills det blir en degaktig konsistens.

3. Tryck ut nötpajdegen i pajformen och förvara i kylen.

Raw food fyllning:

1. Blanda kokosoljan med kakao tills det är helt slätt, mixa gärna. Rör sen ned resten av ingredienserna och fyll pajskalet med chokladfyllningen.

2. Toppa med frystorkat hallon och kokosflingor.

 

 

raw chokladpaj

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..