Raw food tårta med hallon och vanilj!

raw cake hallon

Äntligen fick jag till en raw food tårta! Jag har gått och tänkt på den här ett tag. För er som undrar om det verkligen är gott… så är svaret JA absolut! Bara man inte förväntar sig en gräddtårta 😉 Raw food tårta är något helt annat. Tänk dig söta nötter med en hallonsmoothie med vanilj och citron, så smakar denna.
Pajbottnen är verkligen användbar som grund till fler raw food desserter. Jag gjorde några bollar som man sen kan doppa i mörk choklad eller rulla i något gott som kokos, hallonpulver eller liknande. Använd receptet på bottnen som en grund och variera med olika torkade frukter och nötter. Kom ihåg att nötterna till fyllningen skall blötläggas minst 4 timmar innan de används för att få en bättre konsistens. (gärna över natten) Sen skall den stelna i frysen i ca 3 timmar. Så var ute i god tid. Hör gärna av er i kommentarfältet om vad ni tycker om ni testar den! Lycka till!

Recept på raw food tårta

Raw food tårtbotten:
0,75 dl kokosolja
1,25 dl färska dadlar (urkärnade)
1,25 dl torkade fikon
3 dl cashewnötter naturella
0,75 tsk vaniljessens
2 krm salt

Raw food fyllning:
3 dl cashewnötter blötlaggda i 4 timmar
0,5 dl agave sirap
0,75 dl lönnsirap
1 dl kokosflagor
0,5 dl citronjuice
1 tsk vaniljessens
7 dl hallon tinade eller färska
2 krm salt
1 dl smält kokosolja

Topping på raw food caken:
2 dl dina favorit bär

 

Gör hallon raw food tårtan så här

Nötbotten:
1. Smörj en springform med kokosolja, ca 15 cm i diameter.
2. Mixa nötter, dadlar, fikon, vaniljessens, kokosolja och salt i en matberedare tills det blir en degaktig konsistens.
3. Tryck ut nötdegen i springformen och förvara i kylen. Rengör matberedaren för nästa steg.

 Hallonfyllningen:
1. Mixa de blötlagda cashewnötterna med agave, lönnsirap, kokos flagor, citron juice, upptinade eller färska hallon, vaniljessens. Mixa ordentligt.
2. Smält kokosoljan försiktigt och häll långsamt i hallonsmeten under omrörning.
3. Häll hallonsmeten i springformen och låt stå i frysen i ca 3 timmar. Låt tina upp lite innan servering, ca 45 min.
4. Toppa med färska bär, granatäpple och förslagsvis citronmeliss, basilika eller mynta.

 

raw food cake recipe

raw food cake recipe

 

 

 

  1. Emily skriver:

    Jag bakade denna till min mormor på hennes födelsedagfest, men med färska jorgubbar istället för hallon. Den blev lite rinnig även fast den stod i frysen länge så jag skulle rekommendera att ta mindre först när man mixar och se hur konsistensen blir och ta mer om det behövs. Annars så var den väldigt god och den blev berömd av många som var där! Rekommenderar varmt. Tack så mycket för receptet 🙂

  2. Nilla skriver:

    Kan lönnsirap bytas ut till annan sirap?

    1. Hej. Du kan byta ut mot valfri sötning som tex honung, agavesirap eller vanlig sirap. Lycka till =)

  3. Jättegod även med jordgubbar i fyllningen! Tycker dock att man, med fördel, kan använda en större form.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..