Raw pralin blir ett bra mellis!

raw bite choklad pralin

Ofta är jag sötsugen men vill inte äta för mycket socker.  Då är dessa raw food pralinerna ett bra alternativ. De är gjorda av cashewnötter, kokosolja och mörk choklad. Ett hälsosammare alternativ till något sött eller ett bra mellanmål!

Recept på raw food choklad

Raw praliner:
2 dl cashewnötter
1 dl mandel
1 tsk vaniljextrakt
2 msk kokosolja
1 krm salt

Chokladtopping :
1,5 dl mörk chokladnibbs
1,5 msk kokosolja

Topping till raw food chokladbiten:
0,5 dl pekannötter
1 msk flingsalt

Gör raw choklad pralinerna så här:

Blötlägg cashewnötterna i ca 3 timmar. Blanda med kokosolja, vaniljextrakt, salt och honung i en matberedare. Blanda det till en fast ”smet”. Om du vill ha lite crunchy bitar i kan du blanda i några nötter på slutet och mixa kort. Tryck ut degen i en liten rektangulär form. Jag hade en som var 15x 20 cm. Lägg gärna plast i så går det lättare att få upp sen. Frys i ca 1 timma.

Smält chokladen med kokosoljan. I mikro eller över ett vattenbad.

Skär blocket i små kuber eller i rektanglar. Doppa i den smälta chokladen med en gaffel och lägg på ett avrinningsgaller eller ett bakplåtspapper. Låt chokladen på pralinen svalna lite och strö sen över nötter, flingsalt och ev, torkade rosblad. Förvara i kylen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..