Helt fantastiska chokladbollar med rom!

chokladbollar med rom
Detta recept på chokladbollar har jag tagit fram till Stroh rom som jag samarbetade med på en romkryssning. Chokladbollarna gjorde verkligen succé bland besökarna och är värda att testa! Det blir jättegott med de crunchiga kanderade nötterna på! Det var många som tog två chokladbollar kan jag säga 😉

Ingredienser till ca 20 chokladbollar

Chokladbollar:
100
g smör
1,5 dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
2,5 msk stroh rom

Topping att rulla chokladbollarna i:

3 msk ljus sirap
2 msk strösocker
1 krm salt
75 g pistagenötter
75 sötmandel

Gör chokladbollarna så här:

1. Mixa smör socker och havregryn.
2. Tillsätt sen resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Rulla till bollar.

Kanderade nötter:
1. Koka upp sirap och socker, låt koka ett par minuter och lägg sedan i nötterna.
2. Blanda och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. ställ in i ugnen på 175 grader i  ca 15 min. Rör om i mitten av tiden.
3.  Finhacka nötterna och rulla dem i kanderade nötter innan servering. Förvara chokladbollarna i kyl utan nötterna på, nötterna blir mjuka om du ställer in dem i kylen med de kanderade nötterna. Förvara de kanderade nötterna torrt i en burk med lock.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..