Afternoon tea kakor!

chokladkakor med fyllning vanilj

Här är ett par söta kakor att servera bredvid sconesen vid afternoon tea fikat i helgen! Vaniljkakor och chokladkakor med krämig fyllning som du kan variera. Jag gjorde några kakor med smak av amaretto, och jag kunde inte låta bli att göra några extra med hallon också… Extra fina blir dom eftersom man spritsar fram kakorna på plåten.

Ingredienser till ca 30 dubbla småkakor:

350 g smör
1,5 dl florsocker
5 dl vetemjöl
1 dl maizena majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker (i halva degen)
3 msk kakao (i den andra halvan av degen)
2 tsk vatten(till chokladdegen)

Fyllning till kakorna:
250 g mascarponeost
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk vispgrädde

Smaksättningsalternativ till kakorna
Tinade hallon efter smak
Amarettolikör efter smak
Mortlat pulver kaffe efter smak

Eller fyll kakorna med nutella

Gör kakorna så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa smör och florsocker vitt och luftigt. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och majsstärkelse och blanda till en deg. Dela degen i två delar.
2. Den ena delen blandar du ner kakao och vatten i. Ev kan du ha i lite vatten i vaniljdegen också om den känns för hård, då blir det lättare att spritsa sen.
3. Spritsa degarna på en plåt täckt av bakplåtspapper i ca 2 cm breda klickar.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min. Låt svalna helt.

Fyllningar till kakorna:
1. Blanda mascarponeost, grädde, strösocker, vaniljpulver till en jämn kräm. Vill du göra olika fyllningar kan du dela upp krämen i delar och tillsätt så mycket av hallon eller amaretto som du vill ha, testa dig fram. Eller så fyller du dem bara med nutella!!
2. Bred sen en klick kräm på en av kakorna och sätt ihop med en annan. Antingen choklad med choklad, vanilj med vanilj eller blanda choklad med vanilj för dem med beslutsångest som jag själv 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..