Äppelmos med kardemumma!

äppelmos

Äppelmos är perfekt att göra nu när det finns så mycket äpplen och man kanske har några över hemma. Det här äppelmoset piffar upp vilken gröt som helst! Äppelmosets färg varierar beroende på vilken sort man använder och om man skalar dem eller inte. Man kan koka upp äpplena med skal och allt och sen köra dem genom en passör om man har en.
Du kan också mixa äppelmoset om du vill ha skalet kvar för att få en äppelmos som har lite bitar i sig. Du kan byta ut sockret till vanligt strösocker eller råsocker istället om du har det hemma.

Recept på äppelmos:

1 kg äpple
3 dl vatten
1 dl brunt farin socker
2 tsk kardemummakärnor (mortlade)
lite citronsaft efter smak

Gör äpplemoset så här:

Skala och skär bort kärnhuset i äpplen. Skär äpplena i bitar. Koka upp äpplen och vatten. Låt småkoka tills äpplena fallit sönder.
Häll i sockret, kardemumman och citronsaft, låt koka ytterligare i 10 min. Låt svalna. Förvara i kyl.

  1. Monica skriver:

    Hej! Äpplemoset låter jättegott, men det är väldigt lite socker i (1dl till 1 kg). Hur lång är hållbarheten? En vecka?

    1. Hej Monica, kul att tycker äppelmoset låter gott! Jag tycker att det räcker med 1 dl men du kan självklart sockra efter smak. Hållbarheten är ca 2 veckor beroende på hur snabbt man kyler ner den och hur rena skedar man haft i den. Lycka till! / Cecilia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..