ANNONS

Kanelbullar med kardemumma!

/

kardemummabullar cinnamonbun

Kanelbullens dag är värd att firas! Här har du en underbar kanel och kardemummabulle! Kanelbullarna blir extra saftig om du har lite grädde i smeten.

Recept på kanelbullar:
50 g jäst
3 dl mjölk
2 dl grädde
150 g smör
1 dl socker
0,5 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning till kanebullarna:
150 gram smör
1 dl socker
2 msk kanel
1 msk stött kardemumma
1 dl fint hackade hasselnötter

Garnering på kanelbullarna:
1 ägg
1 dl sockerlag
2 tsk stött kardemumma blandat med 1,5 msk strösocker
Hackade hasselnötter

Gör kanelbullarna så här:

Smula jästen och rör ner den i 1 dl av mjölken. Smält smöret och häll i resten av mjölken och grädden. Värm till 37 grader och blanda med degspadet. Häll i socker, salt, kardemumma och större delen av mjölet, spar ca 1 dl till utbakningen. Knåda till en slät och smidig deg.  Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 40 min.

Gör fyllningen till kanelbullarna:

Blanda ihop rumsvarmt smör med socker, kanel, kardemumma och nötter.
Knåda degen lite och kavla ut till en rektangel. Bred på fyllningen och vik rektangeln en gång. Kortsida till kortsida och skär två 1,5 cm breda strimlor som du snurrar ihop med varandra och sen rullar ihop till en bulle lägg i bullform. Gör likadant tills degen är slut. Eller rulla ihop degen som en rulltårta och skär 3 cm breda bullar och lägg i bullformar. Låt jäsa i ca 30 min till och pensla med ägg.
Grädda på 250 grader i mitten av ugnen i 5-10 min. När du tagit ut dem penslar du dem med sockerlag (koka upp 1 dl socker i en dl vatten) och strör över socker blandat med kardemumma och hackade hasselnötter. Sockerlagen gör att de förblir saftiga och fruktansvärt goda!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00