Päronpaj med ingefära !

päronpaj, ingefära, höstpaj

Denna päronpaj med ingefära är faktiskt överraskande god! Ingefäran ger en fräsch och härlig karaktär till pajen och balanseras fint mot det söta. Receptet är till en större pajform eller två normalstora pajer.

Recept på Päronpaj med  ingefära:

Pajdeg:
330 g vetemjöl
100 g florsocker
150 g smör
2 äggulor
2 msk vatten
1/2 tsk salt

Fyllning till päronpajen:
400 g inkokta päron
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl grädde
1 msk finhackad ingefära
ca 0,5 dl mandelflarn

Gör päronpajen så här:

Lägg samtliga ingredienser till degen i en degblandare. Blanda snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakplåtspapper, (cirka 3 millimeter tjock) och placera ut den i en pajform. Skär bort överbliven deg och frys den i ungefär en timme. Lägg aluminiumfolie i pajformen och fyll upp med torkade bönor. Ugnsbaka ca 7 minuter på 190 C tills pajdegen ”stannat”. Lyft bort folien och bönorna. Lättvispa äggen med sockret och vispa därefter ner grädden och ingefäran.

Skiva och lägg ner päronen i pajformen. Häll över den söta äggstanningen och strö över mandelflarn. Ugnsbaka pajen på 150 C tills den ”stannat”

Servera med grädde!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..